Education
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CAS CC FF Grau Superior
 
Home
 
Intercanvi Catalunya-Québec 2015-2016Dimarts, 27 d'Octubre del 2015
L'Institut la Garrotxa participa enguany en el l'Intercanvi Catalunya-Québec 2015-2016. Aquest programa és un projecte que es va sol·licitar el curs passat i es va concedir al nostre institut, en el marc de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Éducation Internationale.
Aquest intercanvi consisteix en la visita al nostre centre d’una estudiant quebequesa, Marie Sophie Roy, durant aquests primers tres mesos de curs, i el viatge d’una alumna de 4t d'ESO del nostre centre, Aina Pellicer, el segon trimestre d’aquest mateix curs.

Hola!

Em dic Aina, i sóc una alumna de 4t d'ESO. Aquest curs serà molt especial per a mi. En aquests moments, hi ha un membre més en la meva família, i al mateix temps, una companya més a la meva classe ... Es tracta de la Marie Sophie Roy, la estudiant quebequesa amb la qual estic realitzant un intercanvi lingüístic de sis mesos, entre el Canadà i Espanya.

Durant el primer trimestre, la Marie Sophie s'allotjarà a casa meva i assistirà a les mateixes classes que jo, ja que el seu objectiu és aprendre la llengua castellana i conèixer la cultura d'un país tan llunyà i diferent del seu.

Després, al mes de gener, seré jo qui marxi. Estaré durant tres mesos vivint i estudiant al Canadà, amb la família de la Marie Sophie, immersa per complet en un entorn francòfon, ja que a la regió de Quebec, a diferència de la resta del Canadà, la llengua oficial és el francès.

Però el que ara sembla tan senzill, no ha resultat gens fàcil. El procés de selecció dels participants de l'intercanvi va ser llarg i complicat, i sense la perseverança de Marta Guitart, la meva professora de francès, a qui li agraeixo infinitament la dedicació i l'esforç que ha estat i està realitzant, mai hagués tingut l'oportunitat de participar en aquest sensacional projecte.

Éducation International, l'entitat organitzadora, ha tan sols ofert 29 places a 29 estudiants catalans. L'Institut la Garrotxa és l'únic centre educatiu de la província de Girona que ha tingut la possibilitat de participar a l'intercanvi.

Així que aquest curs ... estaré aprenent francès a -40 graus!

Bonjour,


 
 
<<

 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10