Ens visita MERÇONA PUIG ANTICH

L'alumnat de segon de Batxillerat del nostre institut ha participat en una conversa amb la Merçona Puig Antich.

Amb ella hem parlat del procés de repressió dels moviments antifranquistes, i concretament del seu germà, Salvador Puig Antich, que va ser executat pel franquisme ara fa 50 anys.

També ens ha explicat tota la lluita que ella i les seves germanes han portat a terme durant tot aquest temps perquè es revisi el seu cas, així com de la importància de mantenir viva la memòria històrica.

#batinslagarrotxa

Visites del Cicle de MECÀNICA

Gràcies a l'empresa Inteplast els alumnes de 2n de mecanització hem pogut fer una pràctica d'electroerosió real. A l'institut hem mecanitzat els elèctrodes de coure i l'empresa ens he ensenyat el procés amb la seva màquina.

Agrair també a la Torneria ortiz que ens ha ensenyat les seves instal·lacions i maquinària d'última generació. Moltes gràcies per obrir-nos les portes i col·laborar amb la formació de les futures generacions de joves Garrotxins.

#mecànicainslagarrotxa#ciclesinslagarrotxa

Ens visita el Lycée Professionel de Bavay

Le mercredi 3 avril dernier, les élèves français de 3ème année ont reçu 19 élèves et 4 professeurs du Lycée professionnel de Bavay (nord de la France).

La visite fait partie du programme Erasmus Scholar.Pendant la journée, les étudiants ont montré les installations de notre centre. Ensuite, nous avons joué à un jeu de découverte pour qu'ils connaissent notre ville et enfin nous sommes montés au volcan Montsacopa où nous avons fait un pique-nique d'adieu. Une belle journée pour pratiquer la langue française.

#3esoinslagarrotxa

CRACKS a Primer d'ESO

I quin talent que tenim a #1esoinslagarrotxa !!!!

En Mateu Perramon i en Perseu Forner s'han classificat entre els 100 primers de Catalunya del @neurotalentgames, un concurs per fomentar l'atenció i la memòria i la Nunna Toronell ja ho té tot a punt per participar a la final del Concurs de Lectura en Veu Alta el 25 d'abril a Banyoles.

Enhorabona i endavant !!!

"OBRE els ULLS " el nou espetacle de la UAP

Entusiasmats de pariticipar un curs més a la @uapgirona i per segon any a casa, al Teatre Principal d'Olot amb l'obra "Obre els ulls".

La UAP és una iniciativa que treballa els valors des de la música, la dansa i el teatre amb temàtiques actuals.

Gràcies a tothom que fa possible aquest espectacle i en especial a l'entrega i esforç de tot l'alumnat.

Sou uns cracks !!

#4esoinslagarrotxa

Primers premis pel CICLE de CONSTRUCCIÓ

Genís Sellabona i Eduin Rodríguez, alumnes de 1r del CICLE de GRAU MIG de CONSTRUCCIÓ, han estat premiats ex aequo en la categoria de novells juntament amb dues parelles més.

El dissabte 6 d'abril, tres equips d’alumnes de 1r del cicle de Construcció han participat en el 25è Concurs de paletes a Campllong. La figura a construir era una barana d'obra ceràmica amb una gelosia.

Moltes felicitats!!!

#construccióinslagarrotxa #ciclesinslagarrotxa

PREMI EXTRAORDINARI

Jordi Palomera, ex alumne del cicle d'Elaboració de Productes Alimentaris, rep el premi Extraordinari de FP.

Aquests premis s'atorguen a la millor nota de tota Catalunya de cada família professional, en dues categories: GM i GS.

Moltes felicitats Jordi pel teu esforç i constància!

#ciclesinslagarrotxa @cfgm.epa_inslagarrotxa

VISITA A LA VALL D'HEBRON

L'alumnat de l'optativa de Biomedicina ha participat a l'activitat "Accidents de trànsit i traumatismes cranials" organitzat per la Unitat d'Investigació de Neurotraumatologia i Neurocirurgia de l'Hospital Universitari.

Durant la jornada han pogut visitar la UCI, el servei de rehabilitació, el centre de recerca, l'hospital de dia i han escoltat les vivències de persones que han patit lesions medul·lars. Una jornada que, sense dubte, no ens ha deixat indiferents.

@vallhebroncampus #batinslagarrotxa

Visita del Lycée de La Raque

Hem rebut la visita del Lycée de La Raque dins el programa de visites organitzat per
@somadrinoc i @ccgarrotxa Alumnes del nostres #cicles de #produccioagropecuaria@jardineriaagrariainsgarrotxa@cfgm.epa_inslagarrotxa i #ras els han fet de guies pel nostre institut on han pogut veure les nostres instal•lacions, tallers obradors i laboratoris @lyceelaraque#erasmus_pro@garrotxapro#sepie_gob#ciclesinslagarrotxa.

CALAIX DE SASTRE

Has vist diferents objectes al centre i t'has preguntat què representen ?

Doncs els alumnes d'expressió artística de #4esoinslagarrotxa hem fet un treball que es diu Calaix de sastre i que volem compartir amb la resta del centre.

Cada alumne ha fet un retrat psicològic d'un company de l'institut. Per fer-ho hem utilitzat diferents tècniques artístiques treballades a l'aula. Les obres, presentades amb petites caixes, contenen imatges i objectes relacionats amb la persona retratada.

Per altra banda, hem fet una exposició mostrant els objectes exposant-los en diferents espais comuns del centre, fora de les aules, com ara passadissos o llocs de pas.

A partir d'un planell del centre hem indicat la localització de les obres, animant a tothom a buscar-les per l'institut.

La idea és situar les obres, en diferents llocs sense seguir un ordre establert fent, d'alguna manera, que tot el centre esdevingui un calaix de sastre.

Esperem que us agradi !!!!

PREMIS CRACS

Recollim 4 premis en la 12a edició del Congrés de Recerca d’Alumnes de Centres de Secundària (CRACS) de la UdG, una iniciativa per posar en valor els treballs de recerca d’estudiants de 2n de Batxillerat. Vint estudiants han estat els finalistes de la iniciativa, que ha batut rècords amb 114 sol·licituds de participació.

Les premiades han estat la Queralt Pons Esquena en la categoria de compromís social pel seu treball "Monkeypox, una nova amenaça?

L'Isona Planagumà Colom premi en l'àmbit d'emprenedoria per "Mossegant la salut: VolcàMic, ideació i creació d'un snack saludable".

L' Emma Martínez Moreno premi a la millor recerca en l'àmbit de la salut per "Palpant tumors mamaris en gosses ".

Enhorabona noies per la feina feta i a la Laia Planella,l’Eva Busquets i la Rosa Hortalà professores assessores dels treballs

I també el nostre institut que ha estat reconegut amb una menció especial com a centre educatiu amb més treballs seleccionats pel Congrés.

FELICITATS CRACS !!!! 💪🏼

#premiscracs#batinslagarrotxa@univgirona@olot_cat

LA XINXETA se'n va de FESTA

Ja és aquí el número 45 de la revista del nostre centre, "La xinxeta". Aquesta edició gira entorn del tema de la FESTA que han escollit els alumnes de 1r de batxillerat de la matèria optativa de creació literària. La FESTA vista des dels ulls dels joves i des de molts àmbits diferents: la música que escolten, el vestuari que escullen per sortir de marxa, com es programen i s’organitzen unes festes com les festes del Tura, etc. Però sense deixar de banda les seccions habituals: notícies i actes del centre, professorat nou, qüestionari Proust, experiències d’exalumnes i moooolt més.

En aquesta edició hem inclòs també, reportatges audiovisuals que podreu visualitzar prement a la icona 

Us animeu a fer-hi una ullada, aquí teniu l’accés:  2024 XINXETA 45 .pdf

Que no pari la festa!

De BIOQUÍMICA i FORMATGES

Hem tingut l'oportunitat, des de la matèria optativa de Reptes de Biologia i Geologia de 1r de batxillerat, de realitzar el taller teòric-pràctic realitzat pels professors de @kreasfp, que consisteix en estudiar la bioquímica de les proteïnes per tot seguit elaborar i tastar formatges.

D'aquesta manera tanquem el segon bloc trimestral, enfocat al disseny experimental i a les bases del TdR científic.

#batinslagarrotxa

PIU BELLA ITALIA

L'alumnat de 4 ES0 ha pogut gaudir d'una fantàstica setmana viatjant per Itàlia. De ben segur que seran dies que no oblidaran.

Jornades d'Esport Cultura i Lleure

Tallers de cuina ,scrap, pàdel,escalada, hípica i moltes activitats més durant la setmana de les JECLL. Una bona manera de fer un parèntesis durant aquest segon trimestre tan llarg.

#1esoinslagarrotxa#2esoinslagarrotxa@3esoinslagarrotxa#4esoinslagarrotxa#batinslagarrotxa

Ens visiten les escoles de Primària

Aquesta setmana hem rebut la visita de les escoles de primària. Una bona oportunitat per començar a fer un tastet del que es podrà trobar el curs vinent l'alumnat de sisè.

@escolamalagrida@escola_pladedalt#zerelllierca