Ensenyaments
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CC FF Grau Superior
 
Inici > ESO > Primer cicle > El curs
 
Escoles Verdes.Dimarts, 04 de Juny del 2019
El passat 28 de maig  un total de 123  alumnes de primària i secundària  de les escoles  La Bòbila , Volcà  Bisaroques i la Pia,   així com  dels  instituts  Bosc de la Coma i   La Garrotxa, van assistir a l’activitat participativa de millora  i coneixement del medi natural i social als Paratges de la Moixina anomenada “ Acció Moixina”.

És una activitat que s’enllaça amb el  Projecte d’Escoles Verdes de la Garrotxa i es realitza una acció d’Aprenentatge – Servei en aquest indret. L’objectiu és retirar els créixens dels diferents recs de la Moixina per posteriorment  assecar-los i portar-los a la planta de compostatge. Els créixens (Nasturtium officinale)  són plantes invasives que degut a la  ràpida colonització en els rierols i aiguamoixos poc profunds , aturen la circulació de l’aigua en aquest ambient,  alterant  l’equilibri de l’ecosistema. Paral·lelament també buscàvem els macroinvertebrats que s’amagaven entre les fulles  i les arrels d’aquesta planta.

L’activitat ha estat organitzada per l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot amb la col·laboració de TOSCA “serveis ambientals d’Educació i Turisme”, amb la supervisió dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Aquesta sortida participativa ,  ha servit com a clausura de les diferents activitats i accions que han anat realitzat els delegats verds dels diferents centres educatius  durant el curs 2018-19 , amb una valoració molt positiva.  


 
 
<<
 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10